Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website toont video's van YouTube. Deze partij plaatst cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt, dan kunt u dat hier aangeven. U kunt dan geen video's op deze website zien. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren. Deze gegevens worden niet aan derden verstrekt. Lees meer over het cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van cookies om video's te tonen en het gebruikersgemak te verbeteren. Als u deze cookies niet wilt, dan kunt u dat hier aangeven. Lees meer over het cookiebeleid

;

AVL Bouwt!

Welkom bij AVL Bouwt! Hier vindt u meer informatie over onze (ver)bouwactiviteiten. Klik op een getal op de plattegrond voor meer details en beelden.

Nieuws

  • Werkzaamheden centrale hal

    Bezoekers en patiënten die via de hoofdentree de hal van het Antoni van Leeuwenhoek binnenlopen, zien aan de linkerkant - tegenover de receptie - de werkzaamheden al voor zich. Het...

    Lees verder
  • Update bouw: achterzijde centrale halActueel

    De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de verbouwing van de achterzijde van de centrale hal en de gebouwen aan weerszijden hiervan. Deze week wordt de uitbreiding van het C-gebouw a...

    Lees verder
  • Werkzaamheden (her)inrichting voorterrein

    De werkzaamheden voor de (her)inrichting van het voorterrein bij de hoofdingang van het Antoni van Leeuwenhoek zijn in volle gang.

    Lees verder
  • Eerste palen uitbreiding centrale hal, Pathologie en revalidatiegebouw

    Op 15 juni 2015 werd de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van onder meer de afdeling Pathologie, het nieuwe revalidatiegebouw en de uitbreiding van de achterzijde van de cen...

    Lees verder
  • Ontvangst nieuwe Polikliniek

    Vanaf 1 juni 2015 wordt de nieuwe polikliniek van het Antoni van Leeuwenhoek in gebruik genomen. Na een periode van nieuwbouw is de nieuwe polikliniek, met ruime, sfeervolle wachtg...

    Lees verder
  • Oplaadpunten elektrische auto’s

    Tien oplaadpunten geplaatst in nieuwe parkeergebouw.

    Lees verder
Nieuwsoverzicht

Contact

Heeft u vragen over de bouwwerkzaamheden of de gevolgen daarvan voor u als patiënt of bezoeker neem dan contact op met ons Voorlichtingscentrum.

Impressie

Impressie en sfeerbeelden van en tijdens de bouw...

Lees meer
 

Verbouwingsdetails en beelden

Entree

Hoofdingang Antoni van Leeuwenhoek

Hoofdingang Antoni van Leeuwenhoek

De voorgevel en hoofdentree van het Antoni van Leeuwenhoek zijn uitgebouwd waarna er een compleet nieuwe laag op is gekomen. Hier bevindt zich het nieuwe opeatiecomplex en aan de achterzijde de geheel nieuwe Dagbehandeling. Via de prachtige nieuwe hoofdingang loopt u het ziekenhuis in waar u, als u gelijk linksaf slaat onze geheel vernieuwde Polikliniek 1 betreedt, en als u rechtdoor loopt onze centrale hal met de 'beroemde' glazen bollen betreedt. Via de central hal kunt u de overige afdelingen van het ziekenhuis betreden. Het voorterrein wordt ingericht als verblijfsruimte met een open en rustige uitstraling en ruimte om even te zitten. Hieronder kunt u de beelden van tijdens de bouw bekijken.

Uitbreiding Ziekenhuis

Polikliniek Antoni van Leeuwenhoek

Polikliniek Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek bouwt aan de toekomst. Alles met als doel om zoveel mogelijk nieuwe patiënten de beste behandeling te kunnen bieden. Ondanks dat we groter groeien, blijft onze belangrijkste prioriteit dat het contact dat wij met onze patiënten hebben, persoonlijk en warm is.

De uitbreiding van het ziekenhuis kent verschillende onderdelen. De (ver)nieuwbouw is op onderdelen nog in volle gang, maar in de zomer van 2015 zijn de eerste afdelingen verhuisd naar hun gloednieuwe onderkomen en ontvangen onze zorgprofessionals de patiënten in deze nieuwe omgeving.

Hier kunt u meer lezen over de uitbreiding van de Polikliniek.

Oplevering nieuwe Polikliniek
In de zomer van 2015 is de geheel nieuwe Polikliniek opgeleverd. Deze is aanzienlijk uitgebreid. Van één wachtgebied zijn we naar drie wachtgebieden gegaan. Polikliniek 1 en 3 zijn inmiddels volop in gebruik, en Polikliniek 2 wordt medio december 2016 geopend (dit is nu een tijdelijke mini-Polikliniek). 

Meer comfort
De Polikliniek is in zijn totaal groter geworden en heeft onder meer dertien nieuwe spreek-/onderzoekskamers gekregen. Er zijn faciliteiten voor water, koffie en thee, en patiënten en hun naasten kunnen voortaan met meer comfort wachten op hun afspraak. De kleuren, materialen en meubels zijn in de zo kenmerkde stijl van de Antoni van Leeuwenhoek-interieurarchitect Peter Vanca. Met meer sfeer dankzij de houttinten, comfortabele zitjes en loungestoelen en veel meer daglicht dan de oude Polikliniek. Alle gebieden zijn zo ingericht dat iedereen zich er thuis kan voelen. 

Ontvangstfunctie en digitaal aanmelden
De balies in de Polikliniek hebben een ontvangstfunctie en patiënten hebben ook de mogelijkheid zich eenvoudig en snel zelf aan te melden middels de aanmeldzuilen. De planningsbalies bevinden zich wat meer afgeschermd van de wachtruimtes en bieden extra privacy.

Dagbehandeling Antoni van Leeuwenhoek

Dagbehandeling Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek bouwt aan de toekomst. Alles met als doel om zoveel mogelijk nieuwe patiënten de beste behandeling te kunnen bieden. Ondanks dat we groter groeien, blijft onze belangrijkste prioriteit dat het contact dat wij met onze patiënten hebben, persoonlijk en warm is.
De uitbreiding van het ziekenhuis kent verschillende onderdelen. De (ver)nieuwbouw is op onderdelen nog in volle gang, maar in de zomer van 2015 zijn de eerste afdelingen verhuisd naar hun gloednieuwe onderkomen en ontvangen onze zorgprofessionals de patiënten in deze nieuwe omgeving.

Hier kunt u meer lezen over de nieuwe Dagbehandeling.

In mei 2015 is de geheel nieuwe Dagbehandeling in gebruik genomen. De afdeling Dagbehandeling is uitgebreid van 30 naar 50 behandelplaatsen. Een behandelplaats is geschikt voor een bed, een brancard of een stoel. Er is gekozen voor een luchtige opzet met veel transparantie op de afdeling. Er zijn geen standaardkamers, maar ruimtes waarin de behandelplaatsen, bijvoorbeeld vijf bedden, in een waaierpatroon zijn geplaatst. Hierdoor verspringen de bedden ten opzichte van elkaar waardoor de patiënt meer privacy heeft maar toch gemakkelijk contact kan zoeken met andere patiënten op de afdeling. Er is voldoende daglicht en natuurlijk ruimte voor een begeleider/bezoek. Nieuw zijn ook de twee patio's, zodat patiënten die dat willen buiten kunnen zitten.

Operatie complex & Intensive Care Antoni van Leeuwenhoek

Operatie complex & Intensive Care Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek bouwt aan de toekomst. Alles met als doel om zoveel mogelijk nieuwe patiënten de beste behandeling te kunnen bieden. Ondanks dat we groter groeien, blijft onze belangrijkste prioriteit dat het contact dat wij met onze patiënten hebben, persoonlijk en warm is.
De uitbreiding van het ziekenhuis kent verschillende onderdelen. De (ver)nieuwbouw is op onderdelen nog in volle gang, maar in de zomer van 2015 zijn de eerste afdelingen verhuisd naar hun gloednieuwe onderkomen en ontvangen onze zorgprofessionals de patiënten in deze nieuwe omgeving.

Hier kunt u meer lezen over de uitbreiding van ons Operatiecomplex en nieuwe Intensive Care.

Operatiecomplex
Het operatiecomplex is verdubbeld. Naast de zes operatiekamers (OK's) die er al waren, zijn er zes bijgebouwd. In totaal is de beschikbare OK-capaciteit nu uitgebreid naar twaalf operatiekamers. De huidige OK's zijn ongeveer 38 vierkante meter. De zes extra, nieuwe OK's hebben een oppervlakte variërend van 70 tot 80 vierkante meter. Twee van deze nieuwe ruimtes zijn/worden ingericht voor radiologische interventies. De OK's hebben de meest geavanceerde apparatuur, innovatieve beeldgeleide navigatietechnieken en bijvoorbeeld beeldfusiemogelijkheden. In de nabije toekomst zullen chirurgen in toenemende mate gaan opereren met behulp van beeldgestuurde technologie, waarbij met behulp van licht en ultrageluid nog nauwkeuriger kan worden geopereerd. In het Antoni van Leeuwenhoek wordt nu al gewerkt aan de ontwikkeling van dit soort technische hulpmiddelen.

De afdeling Holding (waar patiënten voor de operatie liggen) gaat van vier naar tien bedden en de afdeling Recovery (herstel na opereren) gaat van tien naar achttien bedden.

Intensive Care
De nieuwe Intensive Care (IC) is gevestigd in het nieuw aangeboude deel op de tweede etage pal boven de Polikliniek en Dagbehandeling. De oude IC telde vijf bedden. In de nieuwbouw die in mei 2015 in gebruik is genomen, is de afdeling uitgebreid naar zeven bedden, maar met het oog op de toekomst zijn er twaalf IC-kamers gebouwd. Het zijn eenpersoonskamers, vanwege de privacy voor onze patiënten én om de verspreiding van mirco-organismen te voorkomen.

Pathologie

Uitbreiding Pathologie

Uitbreiding Pathologie

De afdeling Pathologie zal met de te verwachten groei van het aantal patiënten ook extra ruimte nodig hebben. Door uitbreiding van vierkante meters maken we bijvoorbeeld plaats voor een grotere uitsnijkamer (van twee tafels naar vier tafels) en grotere labruimtes, en kan een toenemend aantal pathologen, moleculair genetici en analisten worden gehuisvest.

Stafgebouw

Kantoorgebouw staf Antoni van Leeuwenhoek

Kantoorgebouw staf Antoni van Leeuwenhoek

In september 2012 ging de eerste paal in de grond. Eind 2013 is het nieuwe kantoorgebouw van vijf verdiepingen in gebruik genomen. De medische staf van het Antoni van Leeuwenhoek en betrokken medewerkers van de klinische clusters zijn op deze nieuwe locatie zoveel mogelijk bij elkaar gehuisvest. Hier verrichten zij werkzaamheden waarbij geen direct patiëntencontact vereist is. Door alle werkplekken te centreren, is nog betere samenwerking mogelijk.

Uitbreiding achterzijde hal

Achterzijde ziekenhuis

Achterzijde ziekenhuis

Ook de achterzijde van de central hal van het Antoni van Leeuwenhoek zal worden uitgebreid. Een impressie van deze uitbreiding kunt u hier alvast bekijken. 

Revalidatie gebouw

Uitbreiding revalidatie

Uitbreiding revalidatie

Goede nazorg voor patiënten met kanker is belangrijk en maakt voor het Antoni van Leeuwenhoek dan ook een vanzelfsprekend onderdeel uit van het hele behandeltraject. Daarom is er met de (ver)nieuwbouw ook ruimte gemaakt voor een geheel nieuw revalidatiegebouw. Er wordt samen met Reade een specialistische, multidisciplinaire oncologische revalidatie-unit opgezet om zo de oncologische nazorg professioneler en gestructureerder aan te kunnen bieden. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Research gebouw

Uitbreiding research

Uitbreiding research

Het Antoni van Leeuwenhoek bestaat uit een onderzoeksinstituut (Het Nederlands Kanker Instituut) en een ziekenhuis gespecialiseerd in de behandeling van kanker. Niet alleen het ziekenhuis breidt flink uit, ook de research heeft meer ruimte nodig.

Officiële opening

Op 16 september 2013 is het nieuwe research gebouw - het nieuwe proefdierenhuis voor kankeronderzoek met behulp van muizen - onder grote belangstelling van medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek en andere betrokkenen officieel geopend. Het nieuwe gebouw heeft zes verdiepingen en is ontworpen om onderzoekers, artsen en analisten de modernste faciliteiten aan te bieden.

Proefdieronderzoek met muizen is op dit moment nog nodig. Kanker is een dusdanig complexe ziekte dat onderzoekers nog niet alle stapjes van het ontstaan, de ontwikkeling, de diagnose en de behandeling van kanker kunnen bestuderen met enkel gezuiverde eiwitten, levende cellen of stukjes (tumor)weefsel in het laboratorium. Hieraan wordt wel gewerkt maar tot die tijd blijft het nodig om gebruik te maken van proefdieren om de behandeling van kankerpatiënten te verbeteren.

Bij het ontwerp van het gebouw is veel aandacht besteed aan de beeldvorming, gezondheid, veiligheid en klimaat voor de muizen en de onderzoekers. 

Meer informatie

Benieuw naar meer informatie over wetenschappelijk onderzoek naar kanker en de medewerkers van de research? Bezoek dan onze internationale website: www.nki.nl.

Nieuwe parkeergebouw

Nieuwe Parkeergebouw

Nieuwe Parkeergebouw

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft het nieuwe parkeergebouw in gebruik genomen. Het gebouw bevindt zich op parkeerterrein P1 en heeft een capaciteit van circa 1200 plaatsen. Daarvan zijn 600 parkeerplaatsen beschikbaar voor het Antoni van Leeuwenhoek. De overige plaatsen zijn voor bezoekers van Sanquin en het Slotervaartziekenhuis; onze partners hier op het Medisch Centrum Slotervaart terrein met wie we dit nieuwe parkeergebouw hebben gerealiseerd. Een wandelboulevard maakt het nieuwe parkeergebouw toegankelijk.  

NKI
    
AA